政治家や選挙は、自由に投票し、積極的に参加民主主義、変更、オンライン投票の投票で
Rizvan Sulejmani

Sulejmani: Serbia të evitojë ndikimet nga Kisha Ortodokse

Rizvan Sulejmani 50%

Rizvan SulejmaniSerbia nuk e ka kapërcyer ende akoma procesin e ç-millosheviqizmit. Kështu shprehet analisti politik Rizvan Sulejmani sipas të cilit, në zhvillimet e fundit në veriun e Kosovës ka gisht edhe Kisha Ortodokse Serbe por edhe struktura jo-politike me ndikim të madh në politikë. Megjithatë zhvillimet në veriun e Kosovës nuk paraqesin rrezik për Maqedoninë, por situata duhet vëzhguar me kujdes dhe duhet të punohet më shumë në stabilitetin e brendshëm, konstatuan pjesëmarrësit në tryezën e sotme të organizuar nga Forumi Ballkanik për Siguri.


“Sa i përket çështjes ë veriut të Kosovës, unë mendoj se ajo është pasojë e rrjedhave më të thella që ndodhin sot në regjion veçanërisht në Serbi e cila akoma nuk e krye procesin e de-millosheviqizimit gjegjësisht, forca jo-politike janë ende shumë të fuqishme që ndikojnë shumë në politikë dhe ato janë Kisha Ortodokse serbe e cila ka një ndikim shumë të madh në politikë. Andaj është shumë me rëndësi që shtetet si Maqedonia dhe shtete për rreth të kenë ndjenjën e përgjegjësisë për rrethanat dhe t’i ndjekin këto rrethana që ndodhin në regjion”, tha Rizvan Suejmani, analist politik.

 

Lexo më shumë: ALSAT-M (26/11/2011)

 


martina -
それ旗no spam

ElectionsMeterのテキストの内容に関して責任を負いません。いつもの著者を参照してください。すべてのテキストElectionsMeter上に公開され、著者とは、元のソースへの参照元の名前を含める必要があります。ユーザーは、著作権侵害の通知を義務付けられている。注意してサイトのポリシーをお読みください。

先頭の世論調査に: > Macedonia > 政治家 > Rizvan Sulejmani
 
load menu